Goal Setting, Happiness, Mind, Self Esteem

Ceea ce ne concentrăm asupra afectează rezultatele noastre în viață

În orice secundă, există două milioane de biți de informații care ne bombardează. Deși este imposibil să conștientizăm conștient totul, mintea noastră tinde să filtreze toți acești stimuli și să se concentreze asupra câtorva bucăți de informații la un moment dat.

În mod similar, atunci când ne gândim la ceva în trecut sau la ceva în viitor, avem tendința să ne concentrăm asupra anumitor aspecte ale experienței. Și pentru noi ceea ce alegem să ne concentrăm asupra noastră devine cel mai real în mintea noastră. Unii oameni au un model de focalizare pe imagini, sunete și sentimente care le-au pus în state neprofitabile, în timp ce alții generează imagini, sunete și sentimente pe care le pun în state pline de resurse.

Tu ce mai faci? Ce faci când te întâlnești cu eșecul? Unii oameni continuă să joace imagini mintale care se înșală. Unii oameni chiar o interpretează ca un film rău, mereu în cap.

Ei continuă să vadă ei înșiși luând deciziile rele, trăind consecințele și reluând toate vocile negative din jurul lor. Ei pot juca sunetul șefului lor strigând la ei. Apoi conduc un dialog intern care merge astfel: “Cum aș fi putut fi așa de proastă!” De ce întotdeauna mișc lucrurile?

Ce fel de imagini și sunete ar trebui să joace pentru a produce o stare de resurse?

Ei bine, asta fac oamenii pozitivi atunci când întâmpină eșec. Ei aleg să reexamineze eșecul ca feedback care îi va determina să găsească o soluție. În loc de a reda scene ale evenimentului sau proiectului care a flopat, ei se concentrează asupra a ceea ce pot învăța din ea și cum o vor face data viitoare … pentru a obține rezultate bune. S-ar putea chiar să-și imagineze că reușesc, folosind ceea ce au învățat din experiența anterioară, iar succesul lor ar fi însoțit de sunetele oamenilor care aplauzează sau de șeful care îi felicită.

Ei pot juca un dialog intern care se aseamănă astfel: “Voi face data viitoare cu siguranță”, “Voi dovedi că pot să schimb lucrurile”. Sau vor spune în mod reflectiv: “Acum, ce pot învăța din această experiență”.

Mințile noastre nu sunt niciodată în picioare sau în gol … în timpul orelor noastre de veghe, noi jucăm programe mentale în mod continuu. Acum, începeți să deveniți conștienți de tipul de program mental pe care îl conduceți, de obicei, atunci când sunteți pe punctul de a lua o sarcină dificilă?

De exemplu, înainte de a face o prezentare importantă sau de a scrie un raport dificil, ce se întâmplă în mintea ta?

Sunteți unul dintre cei care se concentrează în mod obișnuit pe cât de greu va fi? Vă vedeți că sunteți copleșiți și stresați? Mumesti sub suflare, “Oh nu! Cum o să fac vreodată asta? – Și dacă mă înșel? – E prea greu! Puteți chiar să vă imaginați înșelându-vă sau renunțând. Ca urmare, intrați într-o stare de anxietate nervoasă.

Dar poți alege să reprezinți provocarea în mod diferit în mintea ta? Desigur! Puteți alege să vă concentrați pe cât de ușor, distractiv și recompensant va fi provocarea. Persoanele cu încredere se vor imagina singure care se ocupă cu sarcina sau proiectul fără efort. S-ar putea chiar să aibă o voce internă care să spună: “În sfârșit, am terminat! Acest lucru este atât de satisfăcător! “Știam că o pot face”.

Acum, având în vedere aceeași provocare, de ce se ridică unii la alții, în timp ce alții simt teamă? Interesant este faptul că majoritatea dintre noi nu decid în mod conștient ce imagini, sunete și sentimente pe care le vom genera în mintea noastră.

Mintea noastră pare a fi pe autopilot și, în câteva secunde de a se confrunta cu o provocare, va subconstient, va crea re-prezentări. Iar tipurile de re-prezentări create depind de condiționarea trecutului.

Nu este așa de înfricoșător? Se pare că nu avem prea mult control asupra minții noastre! Acesta este motivul pentru care majoritatea oamenilor simt că emoțiile lor le controlează.

Începeți prin a acorda atenție maximă “programului” care se desfășoară în mintea creierului. Dacă descoperiți că ceea ce vă gândiți nu vă pune într-o stare plină de resurse, atunci schimbați-o! Pe scurt, schimbați în mod conștient CE vă concentrați! Puteți continua să vă alunecați înapoi și, de fiecare dată când faceți acest lucru, trageți-vă și re-focalizați. Dacă doriți să aveți stăpânire asupra minții și a emoțiilor, atunci trebuie să începeți imediat să controlați ceea ce vă concentrați!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *