Goal Setting, Happiness, Mind, Self Esteem

Aveți grijă de mintea voastră dacă nu vă gândiți

Mindfulness înseamnă a acorda atenție într-un anumit mod; în scop, în prezent, și fără judecată. ~ Jon Kabat-Zinn

Cuvântul Mindful sau Mindfulness are un cluster specific de semnificații, dar nu este tot atât de departe de modul în care mama folosește cuvântul atunci când spune “gândiți manierele voastre”. A avea grijă să fie atent. A fi atenți este să acordați atenție pentru a face față vieții și a trăi în ACUM. Dar a fi conștient este mai mult decât atenția. De exemplu, pot să fiu conștient de faptul că mă comport ca un jignitor iritabil, dar totuși nu-mi amintesc de mirosul meu iritabil. Pentru a fi iritabil minte, ar trebui să fiu conștient în mod deliberat de unde sunt localizate senzațiile pe care le etichetez ca fiind iritări. Dacă știam doar că eram iritat, mintea mea s-ar putea să se întrebe, de asemenea, în jurul valorii de sărituri de la gând la gând. S-ar putea să reiau incidentul care a stârnit această iritare în mine și m-am imaginat spunând sau făcând ceva diferit de data asta și zdrobind adversarul meu, sau aș putea de asemenea să mă uit la televizor sau să-i răspund soției atunci când întreabă o întrebare și am capacitatea de a face mai multe din aceste lucruri deodată.

Există beneficii de a fi atenți care vin doar din minte. Vedeți, atunci când exersați mintea, puteți să vă studiați, ceea ce vă simțiți chiar în momentul în care simțiți acest lucru și puteți explora acest sentiment fără a vă împiedica să vă împovărați de trecutul vinovat sau încurcați în viitorul tău îngrijorător. Doar gândirea nu este suficient de bună. Dacă vă gândiți, atunci mintea va rătăci și va dezlănțui tot felul de gândire negativă și emoții crude, inclusiv furie, dorințe, gelozie, ura de sine, depresie și orice umbră și formă de frică care se află în interiorul pliurilor creierului. Dacă practici atenția, tu îți valorizezi și gestionezi gândurile, care la rândul lor promovează înțelepciunea și calmul interior.

Dacă nu practici atenția, nu există nici o intenție de conștiință. Nu există nici un efort conștient de a vă aduce atenția înapoi la iritație, bucuria, mersul pe jos sau mâncarea sau orice este ceea ce faceți în ACUM. A fi obiectiv este un aspect esențial al atenției. Având scopul de a rămâne cu experiența noastră de ACUM ne păstrează în momentul prezent. A fi în momentul de față este un leac pentru toate emoțiile negative pe care le simțim. Atenția ne împiedică să mestecăm trecutul sau viitorul, regurgitând vinovăția noastră [trecut] și îngrijorați [viitorul] și apoi mestecați-i mai mult pe ei.

Dacă sunt iritat și conștient de modul în care mă simt în prezent, în ACUM-ul meu, iritarea se dizolvă în cele din urmă, deoarece iritația provoacă din trecut și mintea este întotdeauna în prezent. În cazul în care iritările sunt în trecut și dacă trecutul nu mai există, atunci prin a fi conștient, veți deveni conștienți de faptul că iritarea din ACUM nu se bazează pe nimic și este ușor să renunțe la nimic. Atenția este o modalitate bună de a trăi.

Dacă ar fi singura mea viață, aș vrea să trăiesc și cu atenție, pentru a nu pierde nimic. Și aș vrea să trăiesc cu generozitate și compasiune pentru că ei aduc fericirea aici și acum și pentru că nu voi putea să păstrez nimic în cele din urmă. ~ Jack Kornfield

Doctorul meu, dr. Frank Shultz, să-mi spună când m-am supărat: să iau două sau trei respirații adânci, să-mi relaxez burta și apoi să mă întreb: “Sunt în siguranță?”

Aproape întotdeauna răspunsul va fi “Da”. Dacă răspunsul este “Nu”, atunci este timpul să sunați la 911 sau să rulați ca iadul. Aproape întotdeauna, în prezent, în ACUM, ești în siguranță. Mindfulness este locul în care trăiește calmul nostru, mulțumit de sine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *