Goal Setting, Happiness, Mind, Self Esteem

Att bryta ner väggarna vi har byggt

Alla har möjlighet att hjälpa på olika sätt. Varje annan person ger sitt eget unika sätt att hjälpa till i ett förhållande, oavsett vad det förhållandet är. Varje liten hjälp hjälper dig, oavsett hur liten eller obetydlig det kan tyckas för dig.

När du är född och du inte hålls av dina föräldrar … får du budskapet du inte är värt deras tid, och du lär dig att inte gråta så mycket.

När du är ett barn och du alltid känner som om du är “i vägen” får du budskapet att vad dina föräldrar gör är viktigare än du är.

När du är äldre, före tonåren, i tonåren, och du har sällan fått veta att du är älskad, och när du sällan kramas, får du det meddelande du inte bryr dig om, och i gengäld lär du dig inte att vård.

När du är en vuxen är det inblandad i dig att om dina föräldrar inte bryr sig tillräckligt om dig, kommer ingen annan heller, för att föräldrarna ska bry sig om oss mest.

När de inte bryr sig, och de visar inte att de bryr sig, skickar det ett meddelande till ett barn att eftersom de inte ens var värda sina föräldrars tid, är de värdelösa.

Jag levde det livet i sexton år. Från den dag jag föddes fram till dagen lämnade jag mitt antagna “mammas” hus på sexton, det var så. Jag var sällan kramad, jag kan räkna med båda händerna hur många gånger jag hörde någon säga “Jag älskar dig” till mig, och jag hade aldrig någon satt åt sidan – bara för mig – och bara för att de ville vara med mig och bryr mig tillräckligt om att visa det.

När du är utsatt för det livet så länge lär du dig det, tror det, och då lever du det. Ju längre det går desto svårare är det att fungera som vuxen i relationer och många andra aspekter av ditt liv. Så småningom bildar det vem du är och det kan vara en lång, svår process för att vända din tankegång, för att du faktiskt tror på vad som berättades för dig och visat dig så länge. Du tittar på världen på ett negativt sätt och det kan vara extremt svårt att se världen i ett mer positivt ljus. Du lär dig att inte lita på någon, inklusive dig själv.

Således, depression, känslor av att vilja sluta allt, drogen och alkoholanvändningen, och känslor av hopplöshet och värdelöshet springa ihop. Du vill fly världen, din värld, så du dricker, självmedikerar, sover mycket, eller du kan till och med bli promiskuös i ditt försök att få kärlek och acceptans. Men du hittar snart det som inte fungerar, och saker fortsätter att bli värre …

Du kan bli väldigt arg eller mycket återkallad. Du kan springa bort från personer som försöker nå dig, av några olika orsaker, det vanligaste var att du är ovillig att bara öppna ditt hjärta för att bli skadad igen. Du kan undvika grupper, eller till och med en till en konversation. Ögonkontakt är mycket svårt för dig. Människor som inte förstår dig, eller som inte förstår varför du gör vad du gör kan dubba dig “blyg” eller sämre. De vet bara inte bättre, för de har inte heller “varit där” eller de har misslyckats med att utbilda sig själva. Du kan själv skada eller skada någon annan i ett försök att straffa någon, någon för vad de gjorde för dig eller vad du tror du har gjort för dig själv, för alltför ofta är vi tvungna att tro att allt är vårt fel. Vi får veta att vi inte är tillräckligt smarta, vi är inte söta nog, vi är inte ambitiösa nog, vi är överviktiga och listan fortsätter och fortsätter …

När någon säger något dåligt om dig, medan du kanske tar det personligt talar de faktiskt om sig själva och sina egna brister. De fel som andra hittar i dig är verkligen en återspegling av allt som är fel i sitt eget liv; allt de gillar inte i sitt liv, men att de fortfarande inte vill erkänna och förändras. Det är skadligt för dig eftersom du fortfarande tror på de negativa sakerna de häller på dig, och du tror att du verkligen är en värdelös person. Du låter andra ha kontroll över dig, och hur du tänker. Som barn är det svårt att motverka det. Som vuxen måste vi dock lära oss att återfå kontrollen över våra liv. Vi har den kraften, och bara vi har befogenhet att förändra saker inom oss själva.

Så småningom bygger du upp väggar, så att ingen annan skadar dig längre. Barriärerna blir så småningom för höga för att du ska klättra ut och du blir en virtuell fånge i din egen fängelse utan nyckel.

Det här är när det är absolut nödvändigt att du ber om hjälp. Det är ett måste som du erkänner för dig själv att du behöver hjälp, och du måste vara beredd och villig att ta det viktiga första steget. Att acceptera att du behöver hjälp är svårt, men det måste ske om du ska förändra ditt liv. Du måste erkänna själv att du har fel, och att du är en bra person också. Det är absolut viktigt att du är helt ärlig mot dig själv eller byter ditt liv aldrig kommer att fungera.

Du måste bryta ner väggarna för att fly och återkräva ditt liv ….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *